HU|EN

Örökségünk nyomában: „El kellene jutni odáig, hogy adalékmentesen étkezünk és szívesen sütünk régi r

HAON podcast
0
12
Date: 2023. 08. 11.
Shares: 0 Forwards: 0 Embeds: 0
Category: podcast
Share

Send
Add video
To Quicklist To Favorites
Embed podcast

Create LOOP
Video LOOP GIF
99:99 sec

Custom 16:9 4:3 Original

2 10 20
OK
OK
Create snapshot
Report video
Reason for rejection:

A kérelem ellenőrzését követően a Videa elindítja a videó eltávolításának folyamatát.

REPORT
Date: 2023. 08. 11.
Shares: 0
Forwards: 0
Embeds: 0
Category: podcast

Az Örökségünk nyomában podcastben ezúttal sem volt egyébről szó, mint a magyar hagyományokról, most azonban zene vagy tánc helyett a hasunkra koncentráltunk. A stúdióban vendégem volt dr. Nagy Imre, a hajdúböszörményi illetőségű Civilek a Lakóhelyért Egyesület elnöke, akivel a magyar paraszti kultúra ételeiről, leginkább süteményeiről beszélgettünk. A téma szervesen kapcsolódik az egyesület munkásságához, hiszen a tagok számtalan alkalommal népszerűsítették – és teszik ezt a mai napig is – a paraszti ételeket, a régi sütemény recepeteket, melyek valamely módon Hajdúböszörményhez köthetők. Könyvet adtak ki, továbbá gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt sütési bemutatókat tartanak.

Azt, hogy megéri-e a régi receptek nyomába eredni, hogy megéri-e időt szánni a sütésre, egyértelműen aláírhatja a szerkesztőségünk, hiszen dr. Nagy Imre egy isteni, még meleg kelt kaláccsal érkezett hozzánk. Mondanom sem kell, pillanatok alatt elfogyott az édes, lekváros-diós kifli...