Parental lock

Blanca - világtalanul-olasz krimisorozat 1.rész

the shadow
0
145
Date: 2024. 05. 07.
Shares: 0 Forwards: 0 Embeds: 0
Share

Send
Add to list
To Quicklist To Favorites
Embed video

Create LOOP
Video LOOP GIF
99:99 sec

Custom 16:9 4:3 Original

2 10 20
OK
OK
Create snapshot
Report video
Reason for rejection:

A kérelem ellenőrzését követően a Videa elindítja a videó eltávolításának folyamatát.

REPORT
Date: 2024. 05. 07.
Shares: 0
Forwards: 0
Embeds: 0

Blanca fiatal vak nő, aki visszatér szülővárosába Genovába, hogy egy fél éves gyakorlat keretében a helyi rendőrség bűnügyi osztályának munkáját segítse. Mivel nem látó lévén a hallása sokkal kifinomultabb, mint a látó embereknek, egyhamar kiderül, hogy a kávéfőzés és fénymásolás helyett inkább ezzel a képességével tudja leginkább támogatni a nyomozók munkáját. Míg azon küzd, hogy elfogadtassa magát kollégáival, saját démonjaival is meg kell küzdenie: példaképként imádott nővére eddig tisztázatlan halálával, saját megváltozott állapotával és egy igen bonyolult bűnügy felderítésével. A sorozat Patrizia Rinaldi krimiregényei nyomán készült. Főszerepekben a Don Matteo-ból és a Jó reggelt, Anyából is ismert Maria Chiara Giannetta és Giuseppe Zeno (Hölgyek paradicsoma, Míg távol voltam).
A Duna új bűnügyi sorozatában az izgalom mellett jól megfér a humor is: a főszereplő sokszor kerül komikus helyzetbe, és tesz önirónikus megjegyzéseket. A szériában még sincs sajnálkozás, hiszen Blanca szinte természetfeletti erővé változtatja látássérültségét és nem hagyja, hogy állapota megakadályozza önmaga kiteljesítésében. A látványában új és eredeti, sorozatokban eddig nem alkalmazott vizuális formanyelv jellemző rá: telített színpalettát alkalmaz, illetve a teret bizonyos kulcsfontosságú jelenetekben a nem látók szemével rekonstruálja .

A Blanca alkotói kivételes szereplőgárdával dolgoztak. A hangok reprodukciójával való munkát az olasz sztártenor, Andrea Bocelli segítette tanácsadóként. A sorozatot Jan Maria Michelini rendezte, Francesco Arlanch, Mario Ruggeri, Luisa Cotta Ramosino és Lea Tafuri írta. A főszereplőt Maria Chiara Giannetta alakítja, a hazájában 2021-ben megjelent széria kirobbanó sikere rendkívüli népszerűséget hozott a színésznőnek. Az első évad 12 epizódból áll.